Monday, May 17, 2010

hanya Allah yang tahu

kenapa kadang2 bila kita nak sesuatu kita takkan dapat?
dan kenapa bila kita tak nak sesuatu, tu la yang kita akan dapat? 
bila terjadi kat aku, selalu aku tertanya2..
kecewa jangan dicakap la kan..tension pun ada...
tapi nasib baik aku ni tak buat benda yang bukan2..
akal aku sihat lagi...heeeee
tapi aku ada ayat nak dikongsi dengan anda...
bak kata pepatah sharing is caring right?hu3
"Allah not give us what we want but He give us what we need."
bila aku fikir2 balik, ada betulnya..
kadang2 apa yang kita nak ni hanya berlandaskan nafsu kita..bukan berlandaskan akal..
dan Allah mungkin nak uji kita sejauh mana kita dapat bertahan dengan dugaan-Nya..
dan mungkin jugak apa yang kita nak tu bukan sekelip mata kita akan dapat..mungkin dalam 10 tahun..siapa tahu..Allah yang tahu..
kepada sesiapa yang tak dapat apa yang anda mahu, jangan berputus asa ye..
contohnya dalam cinta..mungkin Allah akan temukan kita dengan orang2 yang salah dulu sebelum kita benar2 jumpa dengan orang yang betul..
bukan dalam cinta sahaja..dalam menjalani kehidupan pun banyak dugaannya..
tapi ingat satu benda kita diuji sesuai dengan kemampuan kita..
terima kasih sudi baca..ingat mengingati amat diperlukan...heeee

7 comments:

  1. maksih sobat udah follow blog saye
    sering2 la maen k blog saye
    hehe..

    ReplyDelete
  2. betul tuh
    jgn ikutkan nafsu sgt
    stgi menyesal xsesudah
    kuatkan iman.. dunia penuh pncaroba
    (cm nasyid plop)
    nk jwb tagg tuh? bole jer =D
    copy syarat der tuh.. dn cube ikut procedure der
    muda saja.. kot2 mu bole menang sape tau

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

    Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila klik disini
    Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

    "SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

    P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
    DISINI

    "Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
    Wallahualam.

    "Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

    blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis.. Semoga sejahtera dan semoga sentiasa diberi keberkatan.. wassalam.

    ReplyDelete
  4. aby umy : terima kasih juga..insyaAllah kalau ada kelapangan..^_^

    fakhrur razi : terima kasih ye..ha3..kalau ada rezeki..hu3.

    bujang susah : terima kasih kerana memberi sokongan..jika ada masa sudi2 kan lah diri membaca dan menegur salah silap..heee

    ReplyDelete
  5. kdg2 mnsia terlalu mgejar cinta sesama insan shingga lupa cinta yang hakiki hanya padaNya..;)

    ReplyDelete
  6. ha3..betul tu Mr Rulez..mereka sangat taksub pada cinta sesama insan sedangkan itu semua takkan kekal..^_^

    ReplyDelete
  7. menguji kesabaran semoga kita bersyukur ~

    ReplyDelete